Wil je meer bezoekers op je website? Werk dan aan de laadtijd!

by | feb 8, 2019 | Algemeen, Optimalisatie

Van de week kwam ik via via in contact met een oud collega. Zij is momenteel ook zelfstandig ondernemer. Nieuwsgierig als ik ben ga ik kijken wat zij tegenwoordig doet dus ik zoek haar online op. Ik ga naar de browser, voer haar websitenaam in en ik en wacht…..en wacht…..en ik ben heel nieuwsgierig dus ik wacht nog meer. Het duurt eigenlijk best lang voordat de website komt. Prachtige website en een mooi, nieuw leven met een prachtige job maar jammer van de laadtijd. Na een beetje speurwerk bleek dit iets meer dan 10 seconden te zijn. Als ik niet zo nieuwsgierig was geweest naar wat mijn oud collega nu doet, had ik de website ‘allang’ verlaten.

Snelle wereld
We leven nu eenmaal in een snelle wereld en we willen graag onze informatie ‘direct’ hebben. Voor de meeste sites is een laadtijd tussen de 1 en 3 seconde wel haalbaar. Zit je boven de 4 seconden haken de meeste bezoekers al af.

Uiteraard kan jij de laadtijd van je website verlagen door eenvoudige aanpassingen:

Een snelle server. De keuze van je hosting is hierin belangrijk. Nu scheelt het natuurlijk of je een kleine website heb of een grote website/shop. Voor iedere site is er een goede oplossing.
Verklein je afbeeldingen. Staat je website vol met afbeeldingen? Deze kan je eenvoudig verkleinen met de plugin van TinyPNG. Deze plugin laat je gratis maximaal 100 foto’s comprimeren. Natuurlijk hebben zij ook een betaaloptie zodat je meer foto’s kunt optimaliseren. Je betaald dan per foto. Slimmer is om de foto’s al direct geoptimaliseerd te uploaden naar je website. Het optimaliseren kan je doen via professionele oplossingen (Photoshop, Lightroom) maar onder andere ook via de online service van TinyJPG.
Maak gebruik van (browser) caching.
Minimaliseer CSS, HTML en Javascript.
Maak gebruik van de laatste PHP versie.

Over al deze aanpassingen wordt meer dan genoeg geschreven op het internet. Weet je niet precies wat jij kan doen om jouw website sneller te maken? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Kijken we er samen naar.

 

Ik wil ook YES! Online

WordPress

WordPress is een open-source systeem. Om een geheel eigen website te maken voeg ik functionaliteiten voor je toe. Ik maak gebruik van de thema’s Divi en Avada. Mooie thema’s waarmee je unieke websites mee kunt maken. Jij bent toch ook uniek?

Vrijheid

Bij YES! Online zit je nergens aan vast. Als je nog geen host heb, adviseer ik er één. Een thema wordt speciaal voor jou gekocht. Als je wilt dan kan jij je website zelf onderhouden. Een website van YES! Online betekend immers ‘vrijheid = blijheid’

Voor wie

 Of je nu een kapper bent, fotograaf, fysiotherapeut, styliste, advocaat, architect of verpleegkundige werkend in de thuiszorg, om te groeien is een website nodig. Ik zorg er graag voor dat jij YES! online komt met een website waar jij verder mee kunt!

YES! Online

Gevestigd in Almere
Via Zoom/Teams werkzaam in Nederland
T: 06-24882092
juliette @ yesonline.nl