Weet jij waar voor je betaald als je een website laat maken?

by | apr 25, 2019 | Algemeen, Websites

Is jouw website nu echt van jou of wordt hij door iemand anders ‘beheert’?

Als YES! Online een nieuwe website aan een klant oplevert dan is de website ook echt van de klant. De website staat op een door hem/haar aangewezen server (host). Thema’s en plugins die ik aankoop voor de klant zijn ook echt van de klant. Alle aankoopsleutels worden immers ingevoerd in het thema of plugin zodat men altijd de laatste versie kan downloaden. Wanneer je een thema of plugin niet (kunt) update(n) wordt je website bevattelijk voor hackers en bots. En dat is het laatste wat je wilt toch?

Technisch onderhoud

Afgelopen week vroeg een ondernemer mij of ik zijn website in onderhoud wilde nemen. Hij wist namelijk niet zeker of hij alle updates kon doen en wat daar eventueel de gevolgen van kunnen zijn. Helaas kon hij mij ook geen FTP gegevens verstrekken dus heb ik het anders opgelost.

Updaten plugins en thema’s

Allereerst heb ik de plugin UpdraftPlus geinstalleerd. Met één druk op de knop maak je in je backend van de website een backup. Nadat ik dit had gedaan ben ik keurig het lijstje gaan afwerken. Eerst alle plugins geupdate en daarna het thema. Tussendoor even kijken of alles soepel verloopt en wat bleek al snel, de header en het logo van de website was in z’n geheel weg. Gelukkig had ik een backup dus die hebben we keurig terug gezet. Daarna ben ik op onderzoek gegaan waarom dit gebeurde.

Ontbreken aankoopsleutels

Al snel bleek dat de aankoopsleutel van zowel het thema als de builder ontbrak. De ondernemer weet niet of hij hiervoor heeft betaald. Hij ging ervan uit dat dat allemaal wel oke was. Navraag bij de webbouwer gaat moeizaam.  Volgens de webbouwer kan alles gewoon geupdate worden en zouden er geen problemen kunnen ontstaan. Daarop hebben we wederom alles geupdate en weer was de header en het logo weg. Het koste de webbouwer drie dagen (druk, druk, druk) om dit te repareren. Weer gevraagd naar de aankoopsleutels maar helaas, op dat vlak blijft alles stil.

Van wie is de site?

Door het niet kunnen updaten van het thema en plugin voelt de website voor de ondernemer niet als zijn eigendom. De webbouwer ‘dwingt’ hiermee om het onderhoud en dergelijke bij hem af te nemen. Misschien zit ik helemaal mis met mijn conclusie hoor en doet de webbouwer dit niet willens en wetens.

Blijft de vraag; weet jij waar voor je betaald als je een website laat maken?

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met mij op.

Ik wil ook YES! Online

WordPress

WordPress is een open-source systeem. Om een geheel eigen website te maken voeg ik functionaliteiten voor je toe. Ik maak gebruik van de thema’s Divi en Avada. Mooie thema’s waarmee je unieke websites mee kunt maken. Jij bent toch ook uniek?

Vrijheid

Bij YES! Online zit je nergens aan vast. Als je nog geen host heb, adviseer ik er één. Een thema wordt speciaal voor jou gekocht. Als je wilt dan kan jij je website zelf onderhouden. Een website van YES! Online betekend immers ‘vrijheid = blijheid’

Voor wie

 Of je nu een kapper bent, fotograaf, fysiotherapeut, styliste, advocaat, architect of verpleegkundige werkend in de thuiszorg, om te groeien is een website nodig. Ik zorg er graag voor dat jij YES! online komt met een website waar jij verder mee kunt!

YES! Online

Gevestigd in Almere
Via Zoom/Teams werkzaam in Nederland
T: 06-24882092
juliette @ yesonline.nl