Afbeeldingen voor je website

by | jan 31, 2019 | Afbeeldingen en foto's

Foto’s…
Als bedrijf wil je natuurlijk op je website ook visueel laten zien wie jij bent en wat je bedrijf doet. Hier kan je mooie graphics voor gebruiken, mockups of afbeeldingen. Het allermooist is het natuurlijk om authentieke foto’s van je bedrijf op de site te zetten. Zo weet jouw bezoeker direct met wie je te maken hebt.

Mockups
Omdat ik ook als fotograaf werk vragen mensen mij regelmatig of alle foto’s op mijn website authentiek zijn. Op mijn fotografie-website is uiteraard iedere foto door mij gemaakt. Op deze website echter niet. Hier maak ik gebruik van mockups (showcase voor nieuwe websites) welke ik heb gevonden op Mockup World. Hier kan je veel mockups gratis downloaden. Nadat je de mockup hebt gedownload kan je deze aanpassen in Photoshop. Maar wat als je geen Photoshop hebt?

Afbeeldingen aanpassen
Naast Photoshop wordt Gimp vaak genoemd. Dit is free software. Deze kun je downloaden op je computer. Volgens de website van Gimp is deze sofware geschikt voor alle werkzaamheden voor oa grafisch ontwerpers, fotografen, illustratoren en zelfs voor wetenschappers. Maar als je geen software wilt downloaden en wel foto’s wilt bewerken kan je ook gebruik maken van een online-tool zoals Photopea. Dit is een uitgeklede versie van Photoshop maar de basis bewerkingen zitten er allemaal in. Je kunt een PSD-bestand (Photoshop bestand met lagen) in Photopea openen en bewerken. Hierna kan je de bewerkingen opslaan als Jpeg of PNG en deze gebruiken voor je website.

Gratis afbeeldingen
Op deze website heb ik ook een gratis afbeelding staan, jawel! Het kopje koffie waarvoor ik jullie uitnodig heb ik niet zelf gefotografeerd. Deze heb ik van Pixabay gedownload. Op Pixabay staan gratis video’s en afbeeldingen die je overal kunt gebruiken. Pixabay is een levendige community van creatievelingen die auteursrechtvrije afbeeldingen en video’s deelt. Alle inhoud wordt vrijgegeven onder de Pixabay-licentie, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt zonder toestemming te vragen of de kunstenaar credits te geven.

Mogelijkheden
Zo zijn er zat mogelijkheden om je website aan te vullen met gratis afbeeldingen, video’s of graphics. Maar wil je echt je eigen bedrijf laten zien dan is het altijd beter idee om een fotograaf in te huren.

 

 

Ik wil ook YES! Online

WordPress

WordPress is een open-source systeem. Om een geheel eigen website te maken voeg ik functionaliteiten voor je toe. Ik maak gebruik van de thema’s Divi en Avada. Mooie thema’s waarmee je unieke websites mee kunt maken. Jij bent toch ook uniek?

Vrijheid

Bij YES! Online zit je nergens aan vast. Als je nog geen host heb, adviseer ik er één. Een thema wordt speciaal voor jou gekocht. Als je wilt dan kan jij je website zelf onderhouden. Een website van YES! Online betekend immers ‘vrijheid = blijheid’

Voor wie

 Of je nu een kapper bent, fotograaf, fysiotherapeut, styliste, advocaat, architect of verpleegkundige werkend in de thuiszorg, om te groeien is een website nodig. Ik zorg er graag voor dat jij YES! online komt met een website waar jij verder mee kunt!

YES! Online

Gevestigd in Almere
Via Zoom/Teams werkzaam in Nederland
T: 06-24882092
juliette @ yesonline.nl